به علت خرید و فروش روز افزون خاک رس بنتونیت و استفاده بسیاری از صنایع مادر از این محصول معدنی، شناخت بسیاری از مزایا و معایب این رس قلیایی امری بسیار مهم می باشد. بنتونیت خاک رس چیست، در این نوشته نکاتی برای پاسخ به این سوال بیان خواهد شد.
خاک رس بنتونیت

خاک رس بنتونیت

نام خاک رس بنتونیت به گونه ای از کانی های اتشفشانی گفته می شود که با ترکیبات رسی و گونه سنگ های آذرین آلومینوسیلکاته مخلوط شده اند. علت شهرت این محصول معدنی در صنایع مختلف خواص ویزه در تورم، جذب آب، چسبانندگی و ژلاتینی در ترکیب با آب است.
بنتونیت میکرونیز چه تفاوتی با بنتونیت خام دارد؟
خاک رس بنتونیت میکرونیز

 خاک رس بنتونیت میکرونیزه

نام بنتونیت برای تمام خاک های قلیایی با رگه هایی از شیل بنتون کرتاسه استفاده گردد. بنتونیت خاک رس میکرونیز از انواع فراوری شده این رس های فعال به شمار می رود که برای بسیاری از مصارف صنعتی به کار می رود. میکرونیز به معنای ریز شدن ذرات خاک در ابعاد میکرون می باشد. در این حالت خواص مولکولی بسیار قدرتمند تر شده و ترکیب پذیری این محصول با سایر عناصر بالا می رود.
مزایای خاک رس بنتونیت

مزایای خاک رس بنتونیت

دو نوع کلی از بنتونیت خاک رس که فراوانی بیشتری دارد نوع کلسیمی و سدیک می باشند. از مزایای بسیار زیاد این دو نوع که به بنتونیت متورم شود و غیر متورم هم مشهور اند می توان به موارد زیراشاره نمود:

  • قیمت مناسب و فراوانی در معادن کشور
  • موارد استفاده بسیار زیاد از صنایع خوراکی تا صنایع تولید کاغذ
  • خاصیت درزگیری فوقع العاده در حفاری های نفت و گاز
  • توان سم زدایی بالا در خوراک و دستگاه گوارش
  • قدرت تصفیه بالای عناصر سنگین آب و فاضلاب
  • توان کاهش مقاومت الکتریکی زمین برای سیستم ارت
  • جاذب بالای رطوبت و بوی نامطبوع
  • وزن سبک در مقایسه با حجم محصول

تا اینجا مزایای این رس بیان گردید آیا این محصول معایبی دارد؟

معایب خاک رس بنتونیت

معایب خاک رس بنتونیت

در دهه های کذشته تحقیقات زیادی روی انواع بنتونیت خاک رس انجام گرفته و استفاده از محصول فراوری شده این خاک در تهیه خوراک حیوانات، سیستم های حفاری عظیم گاز و نفت، ارتینگ ساختمانی، بسیار رونق دارد. از معایب این محصول می توان به موارد زیر اشاره نمود:
  • ویژگی فیزیکی و شیمایی تمام بنتونیت ها یکسان نیست.
  • تنوع زیاد در این رس، باعث بالا رفتن خطا در انتخاب می شود.
  • امکان ارائه محصول بی کیفیت در بازار وجود دارد.
  • آلودگی در این رس کارایی آن را بسیار کاهش می دهد.

خاک رس بنتونیت را از چه در گاه هایی می توان تهیه نمود؟

خاک رس بنتونیت را از کجا تهیه کنیم

خاک رس بنتونیت را از کجا تهیه کنیم

خاک رس بنتونیت از اکسید شدن(هوازدگی) و دگردیسی خاکستر های آتشفشانی در مجاورت با آب های قلیایی به وجود می آیند. این رس فعال در بازار به روش های مختلفی تقسیم بندی می شود که می توان به موارد زیر اشاره نمود:
  • دانه بندی: کلوخه ای، ریز دانه، گرانول، میکرونیز، سوپرمیکرونیز
  • ترکیبات شیمایی: بنتونیت سدیک، بنتونیت کلسیمی، اکتیو دار، بنتونیت ارگانوفیل

این محصول بسیار کاربردی را می توان از نمایندگی های مجاز معادن، بنگاه های عرضه محصولات معدنی و سایت های معتبر فروش مستقیم تهیه نمود.

قیمت هر تن خاک رس بنتونیت

قیمت هر تن خاک رس بنتونیت

با توجه به تنوع بالا در رنگ بندی، خواص فیزیکی و شیمیایی، دانه بندی ذرات در این خاک رس فعال باید در هنگام خرید و فروش بسیار دقت نمود. داشتن گواهی های آزمایشگاهی معتبر، پروانه ها و مجوز های تایید شده برای این محصول معدنی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. قیمت هر تن از این محصول را می توان از نمایندگی های معتبر و سایت های ارائه این محصول جویا شد.
علت رنگ های متنوع در خاک رس بنتونیت در چیست؟
خاک رس بنتونیت چه رنگی است

خاک رس بنتونیت چه رنگی است

همان گونه که در معرفی خاک رس بنتونیت اشاره گردیداین محصول از ترکیبات مختلفی از کانی مونت موریلونیت و فلزات و عناصری نظیر، باریوم، پتاسیم، کلسیم، سدیم و بسیاری نا خالصی های دیگر تشکیل شده. به همین علت این محصول دارای طیف رنگی متنوعی است، بهترین و مرغوب ترین نوع این محصول با رنگ های روشن تر می باشد که به بنتونیت سفید شهرت دارد.

وضعیت تولید و فروش بنتونیت خاک رس در کشور ایران چگونه است؟
فروش خاک رس بنتونیت

فروش خاک رس بنتونیت در کشور

معدن بسیاری در کشور اقدام به استخراج خاک رس بنتونیت نموده اند، معادن روباز در استان هایی مانند سمنان و اصفهان به علت نرمی بستر بنتونیت در آن قادر به استخراج بالا و راحت این رس قلیایی می باشند. فروش این محصول در کشور به علت فراوانی معادن از قیمت بسیار مناسبی برخوردار است.