با اطلاع داشتن از قیمت بنتونیت و استفاده از انواع خاک ‌های معدنی در صنایع گوناگون نظیر صنایع کشاورزی، ساخت و ساز ساختمان، داروسازی و کاربرد در اجرای چاه های ارت  با استفاده از خاک بنتونیت خالص و با کیفیت در کشور مرسوم گردیده و با این عنصر می توان بهترین کاربرد های مورد نظر را انتظار داشت. در این متن به موارد مهمی در کاربرد و مشخصات این ماده معدنی خواهیم پرداخت، لطفا با ما همراه باشید.

قیمت بنتونیت چاه ارت

قیمت بنتونیت چاه ارت

در گذشته استفاده از نمک، زغال به همراه خاک رس برای اجرای چاه ارت مرسوم بوده است، اما به دلیل داشتن خاصیت خورندگی نمک از گردونه ی کاربرد خارج شده است، و استفاده از یک عنصر با داشتن خواص بی نظیر نظیر داشتن  حداقل 85 ٪ رس مونت موریلونیت در دستور کار قرار گرفت، برای اطلاع از قیمت بنتونیت چاه ارت می توان از طریق موسسات برند اقدام نمود، این ماده معدنی با داشتن قابلیت استفاده در همه مناطق حتی در منطقه های سنگی و صخره ای مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد این ماده معدنی علاوه بر جذب نمودن آب و کاهش دادن مقاومت اهمی اثر خوردگی اطراف سیم و صفحه مسی را پایین ترین حد می رساند، استفاده از این محصول به صورت استاندارد می تواند در زمان اجرای چاه ارت بسیار کارآمد و مهم باشد.

مشخصات مهم بنتونیت

مشخصات مهم بنتونیت

آشنایی با اطلاعات کافی در مورد بنتونیت و انواع مواد معدنی دیگر می تواند، در زمان کاربرد ان بسیار مهم باشد، موارد زیر به این موضوع می پردازد:

  • عرضه شده به بازار در رنگ های قهوه‌ای، سبز، طوسی، سفید و غیره
  • دارای تنوع بالا نظر دانه ‌بندی و مش
  • عرضه شده در بسته‌بندی‌ های 25 و 30 و 40 کیلو گرمی
  • کاربرد در مصارف صنعتی و غیره
  • تشکیل شده از مواد معدنی کریستالی گروه اسمکتیت( منیزیم، سیلیکات‌های آلومینیومی آبدار حاوی آهن)
  • موجود بودن در انواع مختلف( سدیم و پتاسیم و کلسیم)
  • جذب نمودن اب به میزان فراوان
  • تورم بسیار بالا با جذب نمودن اب

در هنگام استفاده از بنتونیت باید به نکاتی نظیر نرم و یکدست بودن دانه های این عنصر نداشتن توده‌های سفت در ان توجه داشت و اینکه نباید به هم بچسبند.

بنتونیت خوراکی

بنتونیت خوراکی

وجود سیلیکات آلومینیوم هیدراته و مواد معدنی دیگر نظیر منیزیم، کلسیم و آهن می تواند دلیل محکمی برای استفاده از این ماده معدنی در مصارف خوراکی باشد، از این مواد می توان به صورت موضعی یا خوراکی استفاده نمود، تا بتوان سموم و بار منفی را جذب نمود. استفاده از بتونیت خوراکی برای موارد زیر نیز مرسوم است:

  • سم‌زدایی
  • بهبود هضم
  • درمان آکنه و زخم‌ها
  • بهبود رنگ پوست
  • برای نفخ
  • برای اسهال و یا موارد

البته نکته مهم در مورد کاربرد انواع بنتونیت خوراکی این است که، این مواد باید تحت نظر کارشناسان محترم در این حوزه صورت پذیرد تا از مضرات کاربرد نادرست آن جلوگیری به عمل آید.

استخراج بنتونیت از معادن

استخراج بنتونیت از معادن

به طور کلی فرآوری نمودن انواع خاک بنتونیت استخراج شده از معادن سطح دنیا به روش های خاص و پیچیده ایی نیاز دارد، مقادیر بالایی از رطوبت که در بنتونیت‌ استخراج شده توسط دستگاه های بزرگ و کوچک انجام می گیرد، باید توسط دستگاه سانتریفوژ خارج شود، میزان رطوبت در این ترکیب ها از حدود ۵۰ ٪  به کمتر از ۱۰ ٪ خواهد رسید. در مراحل بعدی شامل خرد کردن سنگ و کلوخه بنتونیت، توسط آسیاب ‌های چکشی( بال میل) انجام می‌شود، خرد کردن این مواد معدنی تا رسیدن به اندازه های ۵۰ تا ۱۰۰ مش ادامه پیدا می کند،که این امر باید توسط ابزار ها و دستگاه ‌های مخصوص صورت پذیرد.

آنالیز بنتونیت

آنالیز بنتونیت

با بررسی نمودن مشخصات بنتونیت و بدست اوردن آنالیز شیمیایی انواع خاک بنتونیت می توان به نکات مهمی در زمان مصرف آن دست یافت، در جدول زیر می توان مواد موجود در خاک بنتونیت به همراه میزان ان را مشاهده نمود:

ردیف عناصر موجود در بنتونیت میزان وجود عناصر در بنتونیت
1 اکسید سیلیسیم   ۶۹.۸ ٪
2 اکسید آلومینیوم ۱۱.۸۸ ٪
3 اکسید سدیم ۲.۱ ٪ 
4 اکسید آهن ۱.۷۳ ٪
5 اکسید منیزیم ۱.۴۲ ٪
6 اکسید کلسیم ۰.۹۶ ٪
7 اکسید پتاسیم ۰.۴۷ ٪
8 دی‌اکسید تیتانیوم       ۰.۱ ٪  

کاربرد بنتونیت

کاربرد بنتونیت

داشتن خواصی نظیر نرم‌بودن، تورم‌پذیری و همچنین مخلوط شدن آن با آب به همراه داشتن خواص چسبندگی و چسبانندگی باعث شده که در کاربرد های زیر مورد استفاده قرار گیرد:

  1. تولید گل حفاری
  2. استفاده در تولید ماسه‌های ریخته‌گری
  3. آب بندی سد، کانال و استخرهای آب
  4. شفاف نمودن مایعات و آبمیوه‌
  5. گندله‌کردن سنگ آهن
  6. کمک به پلت کردن خوراک دام‌
  7. تولید صابون
  8. تولید انواع سرامیک‌
  9. تهیه و تولید سموم کشاورزی
  10. داروسازی
  11. رنگ بری روغن‌های صنعتی و دیگر موارد