متخصصان با فروش بنتونیت خوراک دام می توانند، حدود ۶۰ تا ۸۰ ٪ هزینه‌های مربوط به مراکز پرورش دام و طیور را تامین نمایند، که این امر مسلزم مدیریت تغذیه و استفاده مناسب و کارشناسی شده از افزودنی های مجاز جیره خوراک دام می باشد.

استفاده از بنتونیت در خوراک دام به صورت جدی در امور اصلی و پایه مراکز نگهداری دام و طیور قرار گرفته است، این ماده معدنی جهت افزایش و استحکام پلت به خوراک افزوده شده که به عنوان یک مکمل خوراکی مهم به جیره دام اضافه می گردد.
قیمت مناسب این ماده معدنی و نیز دارا بودن خواص تغذیه‌ای و فیزیولوژیکی توانسته توجه تمام کارشناسان جیره خوراک دام و طیور را به خود جلب نماید.

تاثیر بنتونیت در خوراک دام

تاثیر بنتونیت در خوراک دام

همان طور که می دانیم، بنتونیت گروهی از ترکیبات فیلوسیلیکاتی طبیعی می باشند که دارای ساختار کریستالی لایه ای بوده و داشته و از موادی نظیر مونت موریلونیت ساخته شده اند، که داشتن ویژگی‌ها و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی این ماده معدنی می تواند کیفیت نهایی خوراک و کاربردهای مختلف آن را تعیین نماید.
بنتونیت موجود در بازار به دلیل استخراج شدن از معادن متفاوت از جهت ترکیبات و کیفیت، متفاوت می باشد و این مواد بعد از انجام آزمایشات فراوان و فراوری نمودن می تواند اثرات مثبتی را در تغذیه دام( سبک و سنگین) و طیور( گوشتی و تخم گذار) داشته باشد.
حال به بیان تاثیرات استفاده از بنتونیت فراوری شده در جیره غذایی دام و طیور اشاره می نماییم:

  • کنترل مسمومیت در دام‌
  • جذب عناصر سنگین در خوراک
  • بهبود کیفیت محصولات تولیدی
  • کنترل انتشار گاز آمونیاک در مراکز
  • تنظیم رطوبت بستر دام
  • سودآوری اقتصادی
  • کاربرد به عنوان پلت بایندر
  • جذب کننده سموم قارچی
  • بهبود ضریب تبدیل خوراک و دیگر موارد

قیمت بنتونیت دامی

قیمت بنتونیت دامی

در زمان استفاده بنتونیت در خوراک دام باید به میزان خلوص این ماده معدنی توجه داشت زیرا که استفاده، بنتونیت با درصد خلوص پایین‌تر از 70٪  باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده نظیر اسهال و انواع مسمومیت در حیوان خواهد شد.
منظور از خلوص بالا درصد کانی مونتموریلونیت در بنتونیت می باشد، همچنین وجود سیلیس آزاد نیز می تواند در خوراک دام و طیور نیز توصیه نمی‌شود، در ضمن استفاده از بنتونیت در خوراک دام باید زیر نظر متخصصین این حوزه می باشد.
برای اطلاع از قیمت بنتونیت دامی و نیز دریافت مشاوره در خصوص استفاده از انواع بنتونیت و نیز افزودنی های دیگر به خوراک دام و طیور می توانید با متخصصان ما در شرکت دومیشا یک تماس تلفنی برقرار نمایید.

افزودنی های دیگر خوراک دام

افزودنی های دیگر خوراک دام

کارشناسان می توانند برای بهبود کیفیت خوراک دام مصرفی از مازاد و پسماند های کارخانجات دیگر نیز استفاده نمایند، البته نکته مهم در این زمینه این می باشد که باید در زمینه میزان و طرز استفاده از این مواد از نظر کارشناسان تغذیه در این مورد استفاده نمود تا به بهترین و بیشترین کارآیی دست یافت.
در جدول زیر می توان، نمونه هایی از مواد مازاد کارخانجات را مطالعه نمود:

ردیف کارخانجات مورد نظر مواد مازاد مورد استفاده در خوراک دام
1 کارخانجات دانه خردکنی  آرد پست علوفه ایی و سبوس
2 کارخانجات روغن کشی     کنجاله تخم پنبه، بادام زمینی، کتان، کنجد، سویا،  کنجاله آفتاب گردان و نیز کنجاله منداب
3 کارخانجات قندسازی  تفاله چغندرقند، ملاس چغندر
4 کارخانه ماءالشعیر       توریون، درش

در زمان تولید و ساخت ماءالشعیر تفاله‌ هایی که در ته تشتک‌ باقی می ماند، و نشاسته موجود در آن به وسیله آب گرفته می‌شود، که به نام درش معروف می باشد، که شامل پوسته‌ های دانه های جو بوده و از مقداری نشاسته، گلوکز، گلوتن و دیگر مواد تشکیل شده است.

میزان کاربرد ملاس چغندر در خوراک دام

میزان کاربرد ملاس چغندر در خوراک دام

یکی از افزودنی های اشاره شده در خوراک دام و طیور، ملاس چغندر و نیشکر می باشد که اگر میزان استفاده ملاس نیشکر در خوراک دام بالا رود، موجب بروز اسهال در دام خواهد شد، بنابراین در جدول زیر میزان استفاده از ملاس چغندر آورده شده است:

ردیف نوع دام میزان مصرف ملاس
1 گاو مخصوص پرواری  4 تا 6 کیلوگرم
2 گاو کاری و اسب 2 تا 2/5 کیلوگرم
3 گاو شیری 2 تا 2/5 کیلوگرم
4 گوسفند پرواری 150 کیلوگرم
5 میش 125 کیلوگرم

تاثیر مواد افزودنی به خوراک دام

تاثیر مواد افزودنی به خوراک دام

تاثیر مواد افزودنی در خوراک دام، با مصرف زیادو بدون برنامه ریزی و نیز استفاده آن به‌ مدت طولانی می تواند عوارض نامطلوبی را برای دام داشت باشد، بنابر این توصیه می گردد برای سلامت دام و نیز طیور و دیگر حیوانات اهلی، این مواد را با نظر کارشناسان تغذیه به خوراک دام افزود تا از بروز بیماری های زیر جلوگیری کرد:

  1. راشی تیسم
  2. پیکا
  3. استئومالاسی
  4. ضعف بدنی
  5. ایجاد حساسیت زیاد
  6. پیری زودرس
  7. عقیم شدن دام‌ و دیگر موارد

همچنین استفاده کارشناسی نشده این افزودنی ها می تواند در کاهش مرغوبیت تولیدات مراکز نگهداری دام و طیور نظیر گوشت و شیر و تخم مرغ نیز تاثیرات منفی بگذارد.